fbpx
 • ΣΥΝΟΨΗ
    Διάρκεια:
  16 μέρες
    Γκρουπ:
  6-14 συμμετέχοντες
    Αναχώρηση:
  24/4
    Γεύματα
  Τα γεύματα συμπεριλαμβάνονται στο ταξιδι σύμφωνα με το πρόγραμμα
    Επίπεδο δυσκολίας: Απαιτητικό

  Σύνοψη

  Το Νεπάλ είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους που περιλαμβάνει την θέα των Ιμαλαίων, αρχαίους ναούς, παλιές και παραδοσιακές πόλεις, περιπέτειες στη ζούγκλα, ιερούς τόπους, επιβλητικά βουνά, χωριά και παρατήρηση άγριας ζωής στη ζούγκλα για να προσφέρει έναν από τους σπουδαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου.

  Θα απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο των βουνών που θα ορθώνονται μπροστά μας, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε βαθιά φαράγγια, δάση ροδόδενδρων, παραδοσιακά χωριά, καταρράκτες, ψηλά λιβάδια, αλπικές λίμνες και βουνά που κόβουν την ανάσα.

  Ηighlights του ταξιδιού:
   
  - Eπισκέψεις σε ιερους τόπους του Νεπάλ
  - Διαμονή σε παραδοσιακούς οικισμούς
  - Διάσχιση του εθνικού πάρκου Langtang
  - Επίσκεψη στον υψηλότερο οικισμό των Ιμαλαϊων
  - Επίσκεψη στο αρχαίο μοναστήρι Kyanjin Gompa
  - Διαμονή και εξερεύνηση στην ζούγκλα της Chitwan
  - Rafting στον ποταμό Trishuli

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

   DAY1Άφιξη στο Κατμαντού (1350μ.). Συνάντηση στο αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

  Ημέρα άφιξης στην πόλη του Κατμαντού. Μόλις το αεροσκάφος προσγειωθεί στο Κατμαντού o συνεργάτης μας στο Νεπάλ θα μας παραλάβει από την πύλη αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου Tribhuvan και από εκεί θα μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Με την άφιξή στο ξενοδοχείο ο εκπρόσωπός μας θα σας βοηθήσει στη διαδικασία του check-in και θα σας παραδώσει τα κλειδιά των δωματίων.

  Επίσκεψη στο Monkey temple, ξενάγηση με ελληνόφωνο ξεναγό.

  Το απόγευμα, το γκρουπ θα συγκεντρωθεί μαζί με τον οδηγό για μια σύντομη ενημέρωση. Πρόκειται για μια συνάντηση γνωριμίας με το υπόλοιπο γκρουπ και τον συνοδό σας, ο οποίος θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδρομή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει  το δείπνο καλωσορίσματος.

  Highlights:

  - Καλωσόρισμα στο Κατμαντού – Παραλαβή & υποδοχή στο αεροδρόμιο Tribhuvan Μεταφορά στο ξενοδοχείο με ιδιώτικο όχημα
  - Επίσκεψη σε Monkey Temple και Pashupatinath
  - Ενημέρωση απο τον οδηγό πεζοπορίας
  - Συνάντηση με το υπόλοιπο γκρουπ
  - Απόλαυση δείπνου καλωσορίσματος

  Γεύματα:
  Bραδυνό

  DAY2 Button

  Οδήγηση από Kathmandu (1,350m) εως Syabrubesi (1,503m)

  Το ταξίδι σας για το Langtang Valley Trek ξεκινάει με μια πολύωρη οδήγηση από το Kathmandu στο Syabrubesi. Αφού ολοκληρώσετε το πρωινό, το αυτοκίνητο θα μας περιμένει στην είσοδο του ξενοδοχείου για να ξεκινήσουμε. Η διάρκεια της διαδρομής, είναι περίπου 7 ώρες από το Kathmandu για Syabrubesi.

  Με την αναχώρησή μας από την πρωτεύουσα θα συναντήσουμε στο δρόμο μας διάφορα παραδοσιακά χωριά, τα χαρακτηριστικά αγροκτήματα- βεράντες, τους κατάφυτους λόφους καθώς και τα ποτάμια που τους διασχίζουν. Ο αυτοκινητόδρομος διαρκεί μέχρι το Gahlci, όπου από εκεί τον εγκαταλείπουμε για να καταλήξουμε στο Trishuli Bazzar.

  Από εκεί και στη συνέχεια ο δρόμος είναι γενικά κακοτράχαλος, ακολουθώντας τον κατά μήκος του ποταμού Trishuli καταλήγουμε στο χωριό Dhunche, τη διοικητική έδρα της επαρχίας Rasuwa. Έπειτα από περίπου μια ώρα φτάνουμε στο Syabrubesi. Το Syabrubesi αποτελεί την εκκίνηση για τους περισσότερους πεζοπορικούς προορισμούς της περιοχής Langtang. Είναι σαν ένα μικρό παζάρι με διάσπαρτα ξενοδοχεία, ξενώνες , εστιατόρια, μαγαζάκια και ATM

  Highlights

  • Η γραφική διαδρομή από το Kathmandu στο Syabrubesi
  • Υπέροχα τοπία στη διαδρομή
  • Βόλτα στην πόλη Langtang

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY3 ButtonΠεζοπορία από Syabrubesi (1,503m) στο Lama Hotel (2,500m)

  Νωρίς το πρωί μετά το πρωινό θα μαζέψουμε τα πράγματα μας για να ξεκινήσουμε. Διασχίζοντας τη μικρή κρεμαστή γέφυρα πάνω απο το Ying Yang Khola, αφήνουμε πίσω μας το δρόμο και ξεκινάει το στενό πεζοπορικό μονοπάτι. Θα περπατήσουμε παράλληλα του Langtang Khola ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις. Στην διαδρομή αυτής της ημέρας συναντάμε κυρίως βελανιδιές και ροδόδεντρα.

  Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε εξωτικά πουλιά και langurs. Στη διάρκεια θα περάσουμε από διάφορους μικρούς οικισμούς, όπως Tiwari Gaon, Bamboo, and Rimche. Από το Rimche η διαδρομή είναι απόκρημνη και αρκετά δύσβατη μέχρι το Lama Hotel.

  Highlights

  • Διάσχιση ατσάλινων κρεμαστών γεφυρών
  • Όμορφες διαδρομές στη υπό σκιά βελανιδιών και ροδόδεντρων
  • Αιφνίδιες συναντήσεις με εξωτικά πουλιά και ζώα
  • Πέρασμα από πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY4 Button   Πεζοπορία από Lama Hotel (2,500m) σε Mundo μέσω του χωριού Langtang (3,430m)

  Η μέρα ξεκινάει νωρίς το πρωί παίρνουμε το μονοπάτι για το χωριό Langtang. Το μονοπάτι είναι κυρίως κλιμακωτό αλλά βραχώδες στην πλαγιά του Langtang Khola. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε αρκετούς καταρράκτες του Langtang Lirung. Συνεχίζοντας την πεζοπορία μας, θα φτάσουμε στο ξέφωτο Ghoda Tabela. Στάση για σνακ με θέα όλο το Langtang Range και το περιβάλλον τοπίο.
  Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μέσω του ευρύχωρου μονοπατιού από την Ghoda Tabela στο χωριό Langtang. Στο δρόμο για το Langtang θα συναντήσουμε μερικά παραδοσιακά χωριά καθώς και ένα αρχαίο μοναστήρι. Το Langtang λόγω κατολίσθησης θάφτηκε ολοσχερώς το 2015 . Σήμερα ο νέος οικισμός έχει ξαναφτιαχτεί σε μικρή απόσταση από τον παλαιό .

  Highlights

  • Πέρασμα από καταρράκτες και βουνά
  • Μαγευτική θέα του Langtang από το ξέφωτο Ghoda Tabela
  • Πέρασμα από παραδοσιακά χωριά Tamang και αρχαίο μοναστήρι
  • Διανυκτέρευση στο Mundo

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY 5  Πεζοπορία από το χωριό Langtang (3,430m) στο Kyanjin Gompa (3,870m)

  Σήμερα μετά το πρωινό η μέρα ξεκινάει με το μονοπάτι Kyanjin Gompa. Αρχικά, θα διασχίσουμε το βραχώδη δρόμο του Langtang και θα περπατήσουμε περίπου μια ώρα μέχρι να φτάσουμε στο Mundu. Στο δρόμο μας θα συναντήσουμε βουδιστικά ιερά, νερόμυλους, αφιερώματα, και πέτρινα αναχώματα με ιερές επιγραφές. Συνεχίζοντας την πεζοπορία, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα αλπικό βοσκοτόπι γιακ απολαμβάνοντας την θέα των βουνών.
  Στη συνέχεια, θα περάσουμε από μικρά ρυάκια και εντυπωσιακούς λιθώνες ως το Kyanjin Gompa. Με την άφιξη στον οικισμό, θα υπάρχει χρόνος για λίγη ξεκούραση, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα. Το απόγευμα, βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στο μοναστήρι Kyanjin Gompa.

  Highlights

  • Πεζοπορία σε μια διαδρομή γεμάτη βουδιστικά ιερά, αφιερώματα, και πέτρινα αναχώματα με ιερές επιγραφές
  • Συγκλονιστική θέα από το Kyanjin Gompa
  • Εξερεύνηση του παραδοσιακού χωριού Kyanjin Gompa
  • Επίσκεψη στο αρχαίο μοναστήρι Kyanjin Gompa
  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό

  DAY 6  Εκδρομή στο Tserko Ri (5000 m)  & Langshisha Kharka (4,285m)

  Ημέρα ξεκούρασης στο Kyanjin Gompa για να εξερευνήσετε τον υψηλότερο οικισμό-τομέα των Ιμαλάιων . Νωρίς το πρωί θα κατευθυνθούμε προς Tserko Ri  και Langshisha Kharka. Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία στα βοσκοτόπια των γιακ για να σκαρφαλώσουμε και να προλάβουμε την ανατολή πάνω από τα βουνά των Ιμαλαίων. Έπειτα θα κατέβουμε στην κοιλάδα για να περιπλανηθούμε στα λιβάδια και τα αλπικά βοσκοτόπια της Langshisha Kharka. Στο δρόμο μας θα θαυμάσουμε τους παγωμένους λιθώνες που ρέουν από τα Ιμαλάια . Από εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το Langshisha Glacier.
  Έπειτα από λίγο ελεύθερο χρόνο στη Langshisha Kharka, επιστρέφουμε στο Kyanjin Gompa. Χρόνου επιτρέποντος, θα επισκεφτούμε το διάσημο εργοστάσιο τυριού στο Kyanjin Gompa.

  Highlights

  • Ανατολή εν κινήσι στο μονοπάτι
  • Κορυφή Tserko Ri (5000 m)
  • Πεζοπορία στη Langshisha Kharka
  • Λιθώνας Langshisha Glacier

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY 7

    Πεζοπορία από Kyanjin Gompa (3,870m) στο ξενοδοχείο Lama (2,500m)

  Σήμερα θα αφήσουμε τα Ιμαλάια και θα κατευθυνθούμε προς το Kyanjin Gompa. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει μετά από το πρωινό και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Lama Hotel. Αρχικά θα ακολουθήσουμε το γραφικό μονοπάτι προς το χωριό Langtang. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την άγονη γη της Ghoda Tabela.
  Συνεχίζουμε το κατηφορικό μονοπάτι περπατώντας ανάμεσα σε καταρρακτες και μαγευτικά τοπία. Το μονοπάτι μετά περνάει μέσα από το δάσος παράλληλα της Langtang Khola για να καταλήξει στο Riverside. Ενας μικρός περίπατος από το Riverside θα μας οδηγήσει στο ξενοδοχείο Lama Hotel για διανυκτέρευση.

  Highlights

  • Πεζοπορία στο γραφικό μονοπάτι
  • Διάσχιση καταρράκτη και φανταστικών τοπίων
  • Walk past a few Tamang villages and ancient monastery

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY 8

    Πεζοπορία από Kyanjin Gompa (3,870m) στο ξενοδοχείο Lama (2,500m))

  After breakfast, you’ll continue the adventure from Lama Hotel with a steep descent to Rimche. From here, the trail becomes fairly gradual towards Syabrubesi. On this day, you’ll be walking under the shades of oak and rhododendron trees most of the time. Below the trail, you’ll see the stunning sight of Langtang Khola. In the dense rhododendron and oak forest, you’ll encounter several exotic birds and animals.

  After walking past a few villages, you’ll finally emerge to civilization at Syabrubesi. Right before you reach the bazaar of Syabrubesi, you’ll leave the trekking trail behind, cross a small suspension bridge, and connect to the motor road. It takes about 5 hours of gradual walk to arrive at Syabrubesi from Lama Hotel.

  Highlights

  • Walk past several traditional settlements
  • Opportunity to encounter several rare birds and animals
  • Traverse through the dense woodland of oak and rhododendron trees
  • Cross a few steel suspension bridges
  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό

  DAY 9

    Eπιστροφή από το Syabrubesi στο  Kathmandu

  Τελευταία μέρα του Langtang Valley Trek! Το trek τελειώνει με μεταφορά απο Syabrubesi στο Kathmandu. Μετά από το πρωινό θα ξεκινήσουμε την επιστροφή μας για την πρωτεύουσα του Νεπάλ με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

  Θα ακολουθήσουμε τον κακοτράχαλο δρόμο μέσω του Dhunche και ο παράλληλος δρόμος θα μας οδηγήσει στο χωριό Ramche. Κατά μήκος του ποταμού Trishuli , περνώντας μέσα από χωριά, πολυεπίπεδα αγροκτήματα και κατάφυτους λόφους. Η διαδρομή είναι αρκετά απαιτητική μέχρι να φτάσουμε στο Trishuli Bazaar. Από εδώ ο δρόμος γίνεται σταδιακά καλύτερος. Η διαδρομή συνδέεται με τη λεωφόρο Prithvi στο Galchi. Εδώ ξεκινάει ο ξεκούραστος δρόμος για το Kathmandu.

  Μετά την άφιξη στο Kathmandu έχουμε ελεύθερη μέρα. Μπορείτε να ξεκουραστείτε στο ξενοδοχείο ή να περιπλανηθείτε στους πολύχρωμους δρόμους του Thamel. Εκεί θα βρείτε αρκετα μαγαζιά με αναμνηστικά δωράκια.

  Highlights

  • Θεαματική διαδρομή απο Syabrubesi προς Kathmandu
  • Παραδοσιακά χωριά, εναλλαγες τοπίων, πολυεπίπεδα αγροκτήματα και κατάφυτοι λόφοι
  • Περιπλάνηση στους πολύχρωμους δρόμους του Thamel

  Γεύματα: Πρωινό, Μεσημεριανό

  DAY 10

    Από πόλη Kathmandu για Rafting

  Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στην πόλη του Kathmandu, θα μεταφερθείτε οδικώς στον ποταμό Trishuli για rafting.Η διαδρομή έχει διάρκεια τριών (3) ωρών μέσω του αυτοκινητοδρόμου του Νεπάλ όπου θα δουμε κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα γραφικά χωριά και τις οροσειρές των Ιμαλαίων. Κατά την άφιξή σας στο πάρκο για rafting, θα έχουμε χρόνο για χαλάρωση στις όχθες του ποταμού Trishuli.

  Highlights

  • Η γραφική διαδρομή από την πόλη Kathmandu προς τον ποταμό Trishuli
  • Η εμπειρία της οδήγησης μέσα από παραδοσιακά χωριά, ποικιλόμορφα τοπία, βαθμιδωτές καλλιέργειες και καταπράσινους λόφους.
  • Xαλάρωση στις όχθες του ποταμού Trishuli.
  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY 11

    Rafting και μεταφορά στην επαρχία Chitwan

  Σήμερα θα απολαύσουμε r afting στα νερά του ποταμού Trishuli για τρεις (3) ώρες, απόστασης 20 χιλιομέτρων, με ορμητικά ρεύματα επιπέδου 3+. Μετά από αυτήν την εμπειρία θα κατευθυνθούμε οδικώς στην επαρχία Chitwan. Η διαδρομή είναι διάρκειας τριών (3) ωρών. Μόλις φτάσουμε στην Chitwan ακολουθεί το check in στο Safari Resort για ξεκούραση και χαλάρωση.   

  Highlights

  • Η γραφική διαδρομή οδικώς από τον ποταμό Trishuli μέχρι την επαρχία Chitwan
  • Rafting 20 χιλιομέτρων σε ορμητικά ρεύματα επιπέδου 3+ στον ποταμό Trishuli

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY 12

    Χαλάρωση / Ελεύθερη ημέρα στην επαρχία Chitwan

  Ελεύθερος χρόνος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας στο Safari Resort.

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY 13

    Δραστηριότητες στην ζούγκλα του Εθνικού Πάρκου Chitwan

  07:00- Πρωινό
  08:00- Ολοήμερη εκδρομή οδικώς καθώς και γεύμα Lunch basket μέσα στην ζούγκλα.
  19:00- Δείπνο

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό

  DAY 14

    Δραστηριότητες στην ζούγκλα του Εθνικού Πάρκου Chitwan

  Aφού πιουμε ενα ζεστό καφέ ή τσαί  νωρίς το ξημέρωμα, τσάι ή καφές θα ξεκινήσουμε μια βόλτα στη ζούγκλα, για να δούμε την άγρια ​​ζωή στην πρώιμη ανάπαυση τους. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να δούμε τα ζώα καθώς θα βαδίζουμε σιωπηλά μέσα από δροσερό ψηλό χόρτο ελεφάντων, ένα βιότοπο για ρινόκερους, τίγρεις και άλλα άγρια ​​ζώα. Θα περιπλανηούμε για περιπου  2-3 ώρες. στη ζούγκλα και μετά επιστρέφουμε στην κατασκήνωση για το πρωινό. Αργότερα, θα επισκεφθούμε τους στάβλους των ελεφάντων για να μάθουμε από πρώτο χέρι για τους ελέφαντες από ανώτερους φυσιοδίφες.
  Εδώ μπορεί κανείς να δει τη σπάνια σκηνή των ελεφάντων να κάνουν το μπάνιο τους. Μετά από ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα στην κατασκήνωση, το απόγευμα είναι ελεύθερο για την απογευματινή σιέστα που σας αξίζει ή μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη για γενικές πληροφορίες για το Εθνικό Πάρκο.

  Αργά το απόγευμα, υπάρχει η επιλογή να συμμετάσχετε στα προγράμματα που προσφέρονται στην κατασκήνωση, τα οποία περιλαμβάνουν διαδρομές στη ζούγκλα σε Land Rovers, επίσκεψη σε διάφορες λίμνες μέσα στο Εθνικό Πάρκο, βόλτες με κανό/πλωτήρες ή μια συνοδεία περιπάτου στη φύση και εκδρομή παρατήρησης πουλιών. Θα περάσουμε ένα χαλαρό βράδυ καθισμένοι στο στρογγυλό σπίτι πίνοντας ποτά και ανταλλάσσοντας παραμύθια με το προσωπικό της κατασκήνωσης και άλλους ταξιδιώτες. Μετά από ένα εξαιρετικό δείπνο, θα αποσυρθούμε στα δωμάτια μας για το βράδυ με υποσχέσεις για περισσότερη περιπέτεια τη νέα μέρα. Διανυκτέρευση στο Resort στο Chitwan.

  07:00- Πρωινό
  08:00- Canoeing / Περίπατος στην ζούγκλα / Επίσκεψη στο κέντρο αναπαραγωγής ελεφάντων.
  12:30-Μεσημεριανό
  15:00- Επίσκεψη στο κέντρο πληροφόρησης του εθνικού Πάρκου και ξενάγηση στο χωριό Tharu όπου θα απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.
  19:00 Δείπνο

  Γεύματα: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό


  DAY 15

    Επαρχία Chitwan προς την πόλη Kathmandu

  06:30- Παρατήρηση πουλιών
  07:30- Πρωινό 
  09:00- Μεταφορά οδικώς, διάρκειας 5-6 ωρών στην πόλη Kathamndu.
   
  Γεύματα: Πρωινό


  DAY 16

    Μεταφορά στο αεροδρόμιο - αναχώρηση

  Ο αντιπρόσωπος της Nepal Social Treks θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο, θα σας συνοδεύσει και θα σας μεταφέρει με ιδιωτικό όχημα στο Διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan για την αναχώρησή σας ανάλογα με το πρόγραμμα και την ώρα πτήσης σας.

  Το ταξίδι μας στο Νεπάλ τελειώνει εδώ. Κρατάμε τις εικόνες και τις εμπειρίες της υπέροχης αυτής χώρας και των ανθρώπων που μας φιλοξένησαν, και ίσως ανανεώσουμε το ραντεβού μας για επόμενες εξορμήσεις.

  Ευγενική υπενθύμιση: Πριν αναχωρήσετε από το ξενοδοχείο, παρακαλούμε όπως ελέγξετε το δωμάτιο σας ότι έχετε πάρει όλα σας τα προσωπικά αντικείμενα. Συνιστούμε όπως προετοιμάσετε τις αποσκευές σας μία ημέρα πριν την αναχώρησή σας προς δικής σας διευκόλυνσης.

  Γεύματα: Πρωινό

 • ΤΙΜΕΣ
  Χωρίς αεροπορικά εισιτήρια Τύπος Δωματίου Kόστος Kρατήσεις early bird (μέχρι 30/12/21)
       
  Dοuble room (διπλό κρεββάτι) 1.650,00 € 1.550,00 €
  Twin room (2 μονά κρεββάτια) 1.650,00 € 1.550,00 €
  Single room (ατομικό δωμάτιο) 2.000,00 € 1.900,00 €
  Οι κρατήσεις επιβεβαιώνονται με την πληρωμή της προκαταβολής που είναι 30% του συνολικού ποσού.
  Με αεροπορικά εισιτήρια Τύπος Δωματίου Kόστος Kρατήσεις early bird (μέχρι 30/12/21)
       
  Dοuble room (διπλό κρεββάτι) 2.500,00 € 2.400,00 €
  Twin room (2 μονά κρεββάτια) 2.500,00 € 2.400,00 €
  Single room (ατομικό δωμάτιο) 2.850,00 € 2.750,00 €
         Τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμη :

  - Όλα τα γεύματα ( μεσημεριανό,βραδυνό, πρωινό) κατα την διάρκεια της πεζοπορίας.
  - 3 νύχτες διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Kathmandu
  - 4 νύχτες διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Chitwan
  - 1 νύχτα διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Rafting
  - Rafting and Overnight with Fallboard meals,
  - Είσοδοι στα αξιοθέατα στο Kathmandu,
  - Τοπικά φρέσκα φρούτα εποχής.
  - Single/twin δωματία, κατα την διαρκεια της πεζοπορίας.
  - Trekking χάρτης της κοιλάδας Langtang σε ολους τους συμμετέχοντες,
  -  4WD jeep προς/απο το Kathmandu,
  - Εξοπλισμός sleeping bag, duffel bag για την πεζοπορία στο βουνο,
  - Επαγγελματίας ντόπιος οδηγός με πλούσια εμπειρία και εκπαίδευση.
  - Trekking αχθοφόρος /Sherpa που θα κουβαλήσει τα σακιδια σας κατα την διάρκεια της πεζοπορίας.
  - Πρωτες βοηθειες
  - Υπνόσακοι, μπατόν, χειμερινα μπουφάν.
  - TIMS (Trekkers’ Information Management System).
  - Όλοι οι τοπικοι φόροι.

  Chitwan National Park:

  - Full board ( μεσημεριανό,βραδυνό, πρωινό ) κατά την διαμονή μας στο Chitwan.
  - Όλες οι δραστηριότητες: Safari στη ζουγκλα με jeep, πεζοπορία στην ζουγκλα, κανό στον ποταμό  Rapti, επίσκεψη στο Tharu χωριό.

  Τι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην τιμη :

  - Έξοδα για τη Visa
  - Αεροπορικά εισιτήρια
  - Ασφάλεια ταξιδίου
  - Aλκολούχα ποτά
  - Tυχόν έξοδα πρόωρης αποχωρησης ή περαιτέρω διαμονής
  - Τυχόν εξοδα που θα προκύψουν σε περίπτωση νοσηλειας

 • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Το Νεπάλ είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους που περιλαμβάνει την θέα των Ιμαλαίων, αρχαίους ναούς, παλιές και παραδοσιακές πόλεις, περιπέτειες στη ζούγκλα, ιερούς τόπους, γοητευτικούς λόφους, χωριά και παρατήρηση άγριας ζωής στη ζούγκλα για να προσφέρει έναν από τους σπουδαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου.

  Νάμαστε! Ή "γεια" στα Νεπαλέζικα. Εδώ είναι/Ακολουθούν μερικά χρήσιμα και διασκεδαστικά στοιχεία για το Νεπάλ, τα οποία θα σας εξοικειώσουν με αυτή τη μαγευτική χώρα. Η γλώσσα που ομιλείται σε όλο το Νεπάλ είναι τα Νεπαλέζικα. Ωστόσο, είναι μόνο μία από τις πολλές γλώσσες από τις πολλές διαφορετικές εθνοτικές ομάδες που είναι διασκορπισμένες σε ολόκληρη/σε αυτή τη χώρα. Θα συναντήσετε πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

  Αν και το Νεπάλ θεωρείται κοσμικό, ο Ινδουισμός και ο Βουδισμός είναι μόνο δύο από τις πολλές θρησκείες που ασκούνται στο Νεπάλ με αφοσίωση και ενθουσιασμό. Ακολουθεί μια σύνοψη από άλλες ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες. Το Νεπάλ προσφέρει διάφορες τουριστικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες άγριας φύσης και περιπέτειες, όπως ποδηλασία βουνού, Bungee jumping, αναρρίχηση σε βράχους και ορειβασία, πεζοπορία (trekking), πεζοπορία(hiking), παρατήρηση πουλιών, πτήσεις, αλεξίπτωτο πλαγιάς και αερόστατο πάνω από τα βουνά, εξερεύνηση των πλωτών οδών με ράφτινγκ , καγιάκ ή κανό και σαφάρι στη ζούγκλα, ειδικά στην περιοχή Τεράι(Terai).

  Γεωγραφική τοποθεσία
  Καλύπτει 147.181 τ.χλμ. Το Νεπάλ είναι μια περίκλειστη από ξηρά (μεσόγεια) χώρα. Είναι φωλιασμένη μεταξύ της Κίνας στα βόρεια και της Ινδίας στα νότια. Αν και το Νεπάλ δεν μοιράζεται σύνορα με αυτό, το Μπουτάν δεν είναι μακριά προς τα ανατολικά μαζί με το Μπαγκλαντές. Η τοπογραφία του Νεπάλ ποικίλλει ευρέως. Από το υψηλότερο σημείο της γης, το όρος Έβερεστ, μέχρι τις πλατιές αλουβιανιακές (προσχωσιγενείς) πεδιάδες στο νότο σε μια περιοχή που ονομάζεται Τεράι (Terai), το Νεπάλ έχει τεράστια γεωγραφική ποικιλομορφία. Ουσιαστικά, από τις 10 υψηλότερες κορυφές στον κόσμο, το Νεπάλ έχει 8!

  Νόμισμα
  Το νόμισμα στο Νεπάλ είναι η ρουπία Νεπάλ (NRs.). Κατά την άφιξή σας στο διεθνές αεροδρόμιο θα βρείτε δύο γκισέ ανταλλαγής, ένα κοντά στο μεταναστευτικό και ένα έξω από τον τερματικό σταθμό. Είναι χρήσιμο να φτάσετε με ρουπίες ήδη στην τσέπη σας για να αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις στο να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας μετά από μια μεγάλη διεθνή πτήση. Στην κεντρική τουριστική περιοχή, υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός ανταλλακτηρίων για τα περισσότερα σημαντικά νομίσματα. Οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως στις μεγάλες πόλεις, αλλά τα μετρητά είναι βασιλιάς στην ύπαιθρο.

  Ηλεκτρισμός/ Διαδίκτυο/Συνδεσιμότητα
  Το Νεπάλ λειτουργεί σε 230V/50 Hz. ηλεκτρική ενέργεια. Πολλά καταστήματα ταξιδιών και ειδών εξοπλισμού θα προσφέρουν μετατροπείς και προσαρμογείς για τις πρίζες. Όλες οι συσκευές 120V από τις ΗΠΑ θα χρειαστούν μετατροπέα. Οι πρίζες είναι 3 στρογγυλών οπών/ακίδων, επομένως ένας προσαρμογέας ίσως να είναι απαραίτητος.
  Θα διαπιστώσετε ότι το Wi-Fi είναι εξαιρετικά διαδεδομένο σε όλες τις πόλεις, ακόμη και σε πολλά χωριά. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το internet café που μπορεί να κοστήσει περίπου 50 Rs την ώρα. Πριν φύγετε από τη χώρα σας, επικοινωνήστε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας σχετικά με τις διεθνείς τιμές και τη συνδεσιμότητα. Είναι πολύ εύκολο να αγοράσετε μια κάρτα SIM για το Νεπάλ κατά την άφιξή σας στο Κατμαντού. Εάν θέλετε να αγοράσετε μια κάρτα SIM, να έχετε ήδη ξεκλειδωμένο τηλέφωνο συμβατό με GSM 900. Παραδόξως θα βρείτε ακόμη και με 3G/4G μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Βασικό κατασκηνωτικό χώρο στο Εβερεστ(Everest Base Camp)!

  Άνθρωποι και πληθυσμοί και εθιμοτυπικά
  Πρωτεύουσα είναι η πόλη του Κατμαντού σε μια μεγαλύτερη κοιλάδα που ονομάζεται κοιλάδα του Κατμαντού. Ο πληθυσμός του Νεπάλ σε έρευνα του ΟΗΕ το 2010 ήταν 27,8 εκατομμύρια (περίπου 28 εκατομμύρια τώρα). Το προσδόκιμο ζωής είναι γενικά 68 χρόνια για άνδρες και 70 χρόνια για τη γυναίκα.Λόγω της μεγάλης ποικιλίας παραδοσιακών πολιτισμών, που θα συναντήσετε στο Νεπάλ, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου κάποια εθιμοτυπικά. Σε βουδιστικές τοποθεσίες, προσέξτε να περπατήσετε δεξιόστροφα γύρω από τις στούπες(ι εροί χώροι προσευχής). Βγάζετε πάντα τα παπούτσια σας πριν μπείτε σε ιδιωτικό σπίτι ή μοναστήρι. Και όταν μπαίνετε σε ναό ή μοναστήρι, αφαιρέστε το καπέλο σας και προσπαθήστε να περάσετε την πόρτα. Εάν βρίσκεστε σε θιβετιανό σπίτι, μην δείχνετε τα πέλματα των ποδιών σας σε άτομα απέναντί σας. Αντίθετα προσπαθήστε να διπλώσετε τα πόδια σας.

  Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι ντόπιοι τρώνε με το χέρι τους, αλλά μόνο με το δεξί. Μη χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι για να φάτε ή να περάσετε φαγητό. Πολλά εστιατόρια θα έχουν ένα μέρος για να πλύνετε τα χέρια σας πριν φάτε, προτείνουμε να κάνετε το ίδιο
  Ο κανονικός χαιρετισμός είναι «Namaste» με τις παλάμες μαζί σε στυλ προσευχής και δεν είναι συνηθισμένο να σφίγγουμε τα χέρια. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μια ελαφριά ταλάντευση στο κεφάλι που δείχνει συμφωνία. Δεν σημαίνει όχι, κάτι που φαίνεται πολύ διαφορετικό.

  Οι πολιτισμοί είναι γενικά παραδοσιακοί, αλλά το Κατμαντού και η Ποκάρα είναι πολύ μοντέρνα. Ωστόσο, ιδιαίτερα για τις γυναίκες τόσο στην πόλη όσο και στις αγροτικές περιοχές, είναι καλύτερο να ντύνονται σεμνά. Για τον τουρίστα, είναι χαλαρό και αποδεκτό να μην τηρείτε τους τοπικούς ενδυματολογικούς κώδικες, αλλά είναι πάντα καλό να λαμβάνετε υπόψη τις κουλτούρες των άλλων

  Πληροφορίες για τον καιρό του Νεπάλ:
  Η μέση θερμοκρασία του Νεπάλ (Κατμαντού) κυμαίνεται από 3°C έως 30°C. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πρόσφατες ενημερώσεις σχετικά με το Νεπάλ, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του Τμήματος Μετεωρολογικής Πρόβλεψης της Κυβέρνησης του Νεπάλ.

  Καλύτερη σεζόν πεζοπορίας
  Η επιλογή της κατάλληλης εποχής για το ταξίδι σας είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή της πιο κατάλληλης διαδρομής για τις σωματικές σας ικανότητες και το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Το να έχετε το τέλειο ταξίδι για το πάθος σας μπορεί πολύ συχνά να μειωθεί επιλέγοντας τη λάθος εποχή του χρόνου για να το κάνετε. Μέρος της μαγείας της πεζοπορίας στο Νεπάλ είναι να δείτε ιδίοις όμμασι το μεγαλείο της Μεγάλης Οροσειράς των Ιμαλαΐων. Πολλά από τα οδοιπορικά έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να δει αυτές τις μαγευτικές κορυφές, αλλά εάν επιλέξετε τη λάθος εποχή, στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να κρύψει τις θέες των επισκεπτών, στη χειρότερη περίπτωση δεσμεύει τον πεζοπόρο σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Γενικά, η κύρια περίοδος πεζοπορίας είναι το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος), ακολουθούμενη από την άνοιξη (Μάρτιος-Μάιος). Ωστόσο, ανάλογα με την περιοχή που θα επιλέξετε, οι εποχές του καλοκαιριού και του χειμώνα μπορεί να είναι περισσότερο από κατάλληλες.

  Βίζα Νεπάλ/ Απαιτήσεις Βίζας
  Το Διεθνές Αεροδρόμιο Tribhuvan που βρίσκεται στο Κατμαντού είναι το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο του Νεπάλ. Το Γραφείο Μετανάστευσης, TIA (Διεθνής Αερολιμένας Tribhuvan) υπό το Υπουργείο Μετανάστευσης εργάζεται για έναν ευκολότερο και βολικό τρόπο για τη διευκόλυνση των τουριστών που πετούν προς το Νεπάλ παρέχοντας Visa κατά την άφιξη. Η διαδικασία έκδοσης βίζας «κατά την άφιξη» γίνεται πολύ γρήγορη και απλή με σκοπό να μην ενοχλεί τους αλλοδαπούς που επισκέπτονται το Νεπάλ. Μπορείτε να περιμένετε κάποιες ουρές και προβλήματα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής. Εάν θέλετε να παραλείψετε αυτές τις ουρές, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να λάβετε Visa από διπλωματικές αποστολές του Νεπάλ που σταθμεύουν στο εξωτερικό πριν από την άφιξή σας ή να φέρετε το συμπληρωμένο έγγραφο από το Διαδίκτυο, ώστε να είναι ευκολότερο και βολικό για τον εαυτό σας. Εναπόκειται σε εσάς.

  Οι τουριστικές βίζες λαμβάνονται κατά την άφιξη στα σημεία εισόδου και εξόδου. Φέρουν μια απλή και πολλαπλή δυνατότητα επανεισόδου. Τουριστική Βίζα «Κατά την Άφιξη» είναι η μόνη βίζα εισόδου στο Νεπάλ για τουρίστες. Εάν επισκέπτεστε το Νεπάλ για άλλους σκοπούς και όχι για τουρισμό, θα πρέπει να λάβετε «Τουριστική Βίζα» για να εισέλθετε στη χώρα και αργότερα θα πρέπει να αλλάξετε την κατηγορία της βίζας σύμφωνα με τον σκοπό και τη διάρκεια της παραμονής σας στο Νεπάλ από το Υπουργείο Μετανάστευσης, προσκομίζοντας το απαιτούμενο έγγραφο.

  Εκτιμώμενα Ημερήσια Έξοδα
  (Μέσες ημερήσιες δαπάνες που αναμένονται στο Νεπάλ)
  Το επίσημο νόμισμα του Νεπάλ είναι η ρουπία Νεπάλ (NRs).
  Σας συνιστούμε να έχετε μαζί σας ρουπία Νεπάλ και αμερικανικά δολάρια ανά πάσα στιγμή. Η τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία είναι $1 USD = 113,48 Rs (19 Αυγούστου 2019)
  Το Νεπάλ έχει κέρματα και χαρτονομίσματα. Ωστόσο, έχουμε ασχοληθεί/πληρώσει μόνο με χαρτονομίσματα αυτές τις μέρες. Χαρτονομίσματα από 1 έως 1000. Μπορείτε να βρείτε ΑΤΜ σχεδόν οπουδήποτε στις περισσότερες πόλεις. Ωστόσο, μπορεί να δυσκολευτείτε σε αγροτικές περιοχές με περιορισμένα νοικοκυριά και αγορές. Τα περισσότερα ATM έχουν μέγιστο όριο ανάληψης 10.000 Rs, ωστόσο, ορισμένα μηχανήματα NABIL έχουν όριο 35.000 Rs. Το όριο των 10.000 Rs μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό και μπορεί να κοστίσει πολλές τραπεζικές προμήθειες, ωστόσο, συνιστούμε να βγάζετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα ΑΤΜ.

  Οι πιστωτικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές σε όλο το Νεπάλ στα περισσότερα ξενοδοχεία τουριστικής κατηγορίας, εστιατόρια, αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς πράκτορες και οι κάρτες γίνονται δεκτές και στα περισσότερα κοινά καταστήματα. Και πάλι, ισχύουν χρεώσεις. Τα γραφεία ανταλλαγής χρημάτων είναι άμεσα διαθέσιμα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες τουριστικές περιοχές στο Νεπάλ και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι γενικά ανταγωνιστικές. Αξίζει να ψάξετε για την καλύτερη τιμή ή να διαπραγματευτείτε. Ενώ όλα τα κύρια νομίσματα είναι αποδεκτά, τα USD, τα ευρώ ή οι λίρες είναι τα καλύτερα.

  Ζώντας στο Νεπάλ
  Όπως και παρόμοιες χώρες της περιοχής, το Νεπάλ είναι ένας εξαιρετικά οικονομικός προορισμός που είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους τουριστών, από τον χαμηλό προϋπολογισμό μέχρι την πολυτέλεια. Παρά το γεγονός ότι το να είσαι τουρίστας στο Νεπάλ είναι φθηνό, το κόστος για πεζοπορία/ορειβασία μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό, ανάλογα με τον τύπο πεζοπορίας και το επίπεδο άνεσης που επιλέξατε. Θα πρέπει πάντα να το έχετε κατά νου κατά τον προϋπολογισμό του ταξιδιού.
  Το μέσο κόστος φαγητού και ποτού στο Νεπάλ:
  Σνακ: 50 - 200 Rs
  Φθηνό γεύμα: 180 - 300 Rs
  Γεύμα τριών πιάτων: 800-1500 Rs
  Μπύρα: 200-500 Rs
  Νερό: 20-50 Rs
  Αναψυκτικό: 50-80 Rs

  (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν κάνετε πεζοπορία, τα πράγματα γίνονται πιο ακριβά όσο ανεβαίνετε. Να είστε έτοιμοι να πληρώσετε έως και 10 φορές περισσότερα σε μέρη με υψηλότερο υψόμετρο από ό,τι θα κάνατε στο Κατμαντού ή την Ποκάρα.)

  Συνιστώμενο ιατρικό κιτ
  Ανάλογα με το ιατρικό σας υπόβαθρο και την εκπαίδευση για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, αυτό που φέρετε στο προσωπικό σας ιατρικό κιτ μπορεί να είναι προσωπικής επιλογής. Όλες οι υπεύθυνες ταξιδιωτικές εταιρείες θα διαθέτουν εκτεταμένο ιατρικό κιτ με κατάλληλα εκπαιδευμένους οδηγούς. Ανάλογα με τη φύση του ταξιδιού σας, κάθε οδηγός θα είναι εκπαιδευμένος στη χρήση όλου του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τη συγκεκριμένη περιπέτειά σας και στον τρόπο χρήσης του παρεχόμενου ιατρικού εξοπλισμού. Για παράδειγμα, το ιατρικό κιτ μιας ορειβατικής αποστολής θα είναι πολύ πιο εκτεταμένο από ένα ιατρικό κιτ πεζοπορίας και κάθε περιοχή που θα ταξιδέψετε θα υπαγορεύει τα μοναδικά στοιχεία του ιατρικού εξοπλισμού. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να φέρετε μερικές προσωπικές προμήθειες για οποιεσδήποτε βασικές ιατρικές ανάγκες ή συγκεκριμένες για τις συνθήκες σας.

  Πριν φύγετε για οποιοδήποτε διεθνές ταξίδι, ειδικά αν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο σε μεγάλα υψόμετρα (5.500 πόδια) συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Εάν έχετε κάποια ιατρική πάθηση, είναι καλύτερο να συζητήσετε το υψόμετρο με το γιατρό σας σχετικά με την ικανότητά σας να ταξιδεύετε σε υψόμετρο. Εάν παίρνετε οποιοδήποτε συνταγογραφούμενο φάρμακο, συνιστάται επίσης να έχετε μαζί σας επιπλέον καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το αντίστοιχο στο Νεπάλ. Μιλήστε με το γιατρό σας για τυχόν εμβόλια απαραίτητα για το ταξίδι σας στο εξωτερικό και βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι σχετικά με τα εμβόλια ρουτίνας σας. Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων στις ΗΠΑ διαθέτει έναν ιστότοπο με τρέχουσες συστάσεις για ταξίδια στο Νεπάλ. Ελέγξτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και μιλήστε με το γιατρό σας για να προσδιορίσετε τι είναι απαραίτητο για το ταξίδι σας.

  Λίστα ελέγχου εξοπλισμού
  Ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη της προετοιμασίας για μια περιπέτεια ζωής είναι να συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα ρούχα και εξοπλισμό. Καθώς αποφασίζετε για κάθε αντικείμενο, όλα τα όνειρά σας και οι ιδέες για το τι μπορεί να περιλαμβάνει το ταξίδι περνάνε από το/χορεύουν στο μυαλό σας. Για να είστε προετοιμασμένοι για αυτό που μπορεί να συναντήσετε στο ταξίδι σας, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα ελέγχου για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο άνετα ενώ βρίσκεστε στις ενεργές διακοπές σας. Θα είναι σημαντικό να σκεφτείτε σε σχέση με τις στρώσεις των ρούχων σας ώστε να αναμειγνύονται και να ταιριάζουν με τη σωστή ποσότητα μόνωσης, επιτρέποντας παράλληλα την προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας μόνο ό,τι είναι απαραίτητο, καθώς αυτό θα βοηθήσει τόσο εσάς όσο και τον οδηγό σας. Διατίθεται αχθοφόρος για δύο άτομα που μπορούν να μεταφέρουν έως και 25 κιλά. Εάν διαπιστώσετε ότι λείπει κάτι ή δεν μπορέσατε να το βρείτε πριν φύγετε, θα μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα αντικείμενα στο Κατμαντού. Δεν υπάρχουν ελλείψεις ειδών εξαιρετικού εξοπλισμού και ρουχισμού των καταστήματων εδώ.

  Σακίδιο ημέρας 20-30 λίτρων
  Κάλυμμα βροχής πακέτου ημέρας
  Μεγάλη τσάντα duffel (Το Nepal Social Treks and Expedition θα παρέχει δωρεάν αδιάβροχο duffel, ωστόσο ένα επιπλέον θα είναι απαραίτητο για αντικείμενα που δεν έχουν πεζοπορία που αφήνονται στο ξενοδοχείο στο Κατμαντού)
  Down Jacket/ Insulated Jacket (Το Nepal Social Treks and Expedition μπορεί να προσφέρει ένα δωρεάν μπουφάν που θα πρέπει να επιστραφεί μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής σας, αλλά και πάλι σας συνιστούμε να φέρετε το δικό σας)
  Υπνόσακος 4 σεζόν με βαθμολογία 0 βαθμούς Φαρενάιτ (Η ομάδα πεζοπορίας του Νεπάλ μπορεί επίσης να παρέχει έναν υπνόσακο για τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ωστόσο είναι καλύτερο να φέρετε τον δικό σας)
  Εσώρουχα (γρήγορο στέγνωμα)
  Στρώματα βάσης πάνω και κάτω (μόνο συνθετικό ή μάλλινο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι βαμβακερό. Βαρύ για πιο κρύα ταξίδια)
  Παντελόνι Fleece (εποχιακό)
  Παντελόνια πεζοπορίας Quick-Dry
  Σορτς πεζοπορίας (Εάν αγοράσετε μετατρέψιμο παντελόνι πεζοπορίας, μπορείτε να παραλείψετε τα σορτς πεζοπορίας)
  Παντελόνι Shell αδιάβροχο που αναπνέει
  Μπλουζάκι πεζοπορίας
  Πουλόβερ/Σακάκι φλις ή μάλλινο
  Αδιάβροχο-αναπνέον μπουφάν
  Γάντια Fleece/ Μάλλινα
  Καπέλο Fleece/ Μάλλινο
  Κάλτσες πεζοπορίας (συνθετικές ή μάλλινες) ●
  Προβολέας με επιπλέον μπαταρίες και εφεδρικό λαμπτήρα
  Μεγάλη πλαστική σακούλα (για επένδυση στο εσωτερικό του σακιδίου ημέρας)
  Μικρές σακούλες Ziploc (για διάφορα έγγραφα και φάρμακα για να παραμένουν στεγνά)
  Mπαστούνια πεζοπορίας
  Μπουκάλι νερού (1 L)
  Βασικό κιτ πρώτων βοηθειών
  Αντηλιακό
  Γυαλιά ηλίου (Υψηλής Προστασίας)
  Καπέλο για τον ήλιο
  Είδη περιποίησης ○ Οδοντόβουρτσα/πάστα ○ Βιοδιασπώμενο σαπούνι ○ Χαρτί υγείας ○ Υγρά μαντηλάκια ○ Απολυμαντικό χεριών (60% αλκοόλ ή περισσότερο) ○ Οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή Μικρή πετσέτα κατασκήνωσης

  Ταξιδιωτικά έγγραφα
  Αεροπορικά εισιτήρια (Διαμόρφωση και δρομολόγιο)
  Αντίγραφο Διαβατηρίου (2 Αντίγραφα, Μόνο Πρώτη Σελίδα)
  Δρομολόγιο ταξιδιού
  Βίζα Νεπάλ (2 αντίγραφα)
  Φωτογραφίες διαβατηρίου (4)
  Διαβατήριο σε ισχύ

  Ολική/γενική ανασκόπηση
  Ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα στον κόσμο είναι να πλησιάζεις τη φύση. Για εκείνους τους ανθρώπους που αναζητούν να ανακαλύψουν περισσότερα για τα θαύματα της φύσης, έχουμε σχεδιάσει ένα τέλειο πακέτο ταξιδιών ανάμεσα στα μυστηριώδη δάση του Εθνικού Πάρκου Chitwan.
  Για μια χώρα που είναι κυρίως γνωστή για τα όμορφα βουνά της, οι γιγάντιες πεδινές εκτάσεις του Terai που εκτείνονται σε όλο το νότιο τμήμα του Νεπάλ προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Μια επίσκεψη στο Νεπάλ παραμένει ημιτελής χωρίς να δείτε την ομορφιά του Terai και το Chitwan μόλις 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι το καλύτερο μέρος για να πάτε. Το Εθνικό Πάρκο Chitwan, που ιδρύθηκε το 1973, προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία άγριας ζωής με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Η τίγρη, το ελάφι, ο ρινόκερος και ο κροκόδειλος είναι μερικά από τα άγρια ζώα που βρίσκονται στη ζώνη του πάρκου.
  Αυτή η περιοχή της χώρας γίνεται καυτή/ατμώδης/αποπνικτική από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, με τις μέγιστες θερμοκρασίες που φτάνουν τους 43°C / 110ºF στη σκιά. Το κοντό γρασίδι κάνει τον Φεβρουάριο-Μάιο την καλύτερη σεζόν για παρακολούθηση αγώνων. Επίσης, οι φθινοπωρινοί μήνες είναι υπέροχοι, με θέα στα Ιμαλάια, και το χειμώνα (Δεκέμβριος-Ιανουάριος), το Chitwan μένει ευχάριστα ζεστό σε σύγκριση με το Κατμαντού. Η περίοδος των μουσώνων (Ιούλιος-Αύγουστος) είναι έντονη, με ισχυρή βροχή, φουσκωμένα ποτάμια και πλούσια βλάστηση. Ενώ η βροχή δεν είναι σταθερή, η υγρασία είναι διάχυτη.
  Πολιτιστικές Περιηγήσεις Πολιτιστικές Περιηγήσεις: Οι Tharus είναι οι αυτόχθονες κατοικίες των Terai. Ο εξειδικευμένος οδηγός μας θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τους ανθρώπους Tharu και να γνωρίσετε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους. Αυτό σας φέρνει πολλά χρόνια πίσω στον ανθρώπινο πολιτισμό και το βράδυ, θα σας διασκεδάσουμε με λαϊκούς χορούς Tharu που παίζονται από θιάσους Tharu και προσκαλούμε τους καλεσμένους να τους συμμετάσχουν σε αυτή τη ρυθμική επίδειξη.

 • ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  Για να να μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να τηρουνται ΟΛΕΣ οι παρακάτω προυποθέσεις. Για οποιαδηποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  - Θα πρέπει να έχετε διαβάσει το αναλυτικό πρόγραμμα, και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  - Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  - Απαραίτητη προϋποθεση να έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid-19.
  - Να κατέχετε ασφάλεια ταξιδίου (Θα ζητηθεί ο αριθμος συμβολαίου για την ολοκλήρωση της κράτησης).Θεωρούμε απαραίτητη την ταξιδιωτική ασφάλιση σε ταξίδια περιπέτειας ειδικά οταν περιλαμβάνουν πολυημερες πεζοπορίες και διαμονές στα βουνά σε μεγάλο υψομετρο.  Εμείς προτείνουμε τις εταιρείες World Nomads (η μεγαλύτερη ασφαλιστική παγκοσμίως, απόλυτα εξειδικευμένη σε ταξίδια εξερεύνησης, και η ασφάλεια καλύπτει όλα τα πιθανά απρόοπτα ενός τέτοιου ταξιδιού) ή την Globlink.

  Είναι αυτό το ταξίδι για μένα;

  To πεζοπορικό κομμάτι του ταξιδιού θεωρείται απαιτητικό. Θα πεζοπορείτε για κάθε μέρα από 5 ως 7 ώρες συνεπώς απαιτεί σίγουρα μια σχετικά καλη φυσική κατάσταση που με μια προετοιμασία εύκολα μπορεί να φτάσει κανείς.
  Λάβετε επίσης υπόψην οτι θα φτάσετε σε μέγιστο υψόμετρο των 5.500 μέτρων που μπορεί να ενέχει τον κίνδυνο της ασθένειας των μεγάλων υψομέτρων. Ως εκ τούτου, συνιστάται να λαμβάνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, ειδικά στα υψηλότερα σημεία της πεζοπορίας, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ναυτίας. Φροντίστε να περπατάτε αργά και σταθερά χωρίς να βιάζεστε και να ενυδατώνετε συνεχώς τον οργανισμό σας.
  Λάβετε υπόψη ότι η πεζοπορία στα Ιμαλάια δεν είναι πολυτέλεια και το ταξίδι αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση! Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα μένετε σε καταλύματα που σίγουρα δεν είναι τόσο άνετα όσο αυτά τα ξενοδοχεία στις πόλεις. Παρόλο αυτά προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες και ανέσεις στους τουρίστες οπως φαγητό και ζεστό νερό.
  Επομένως, αν νομίζετε ότι μπορείτε να προσαρμοστείτε σε έναν τόσο βασικό τρόπο ζωής για μερικές μέρες, αυτό το ταξίδι είναι το ιδανικό για εσάς.

  ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  Είτε είστε έμπειρος πεζοπόρος είτε αρχάριος ταξιδιώτης, πρέπει να προπονηθείτε καλά για την ομαλη συμμετοχή σας στο ταξιδι αυτό. Δεδομένου ότι θα περπατάτε μέσα από ανώμαλα και βραχώδη μονοπάτια για τουλάχιστον 6 μέρες συνεχόμενα απο 5 ως 7 ωρες, σας συνιστούμε να ασχοληθείτε με καρδιο-προσανατολισμένες δραστηριότητες τουλάχιστον ένα μήνα πριν από το ταξίδι. Προετοιμαστείτε και διατηρήστε τη φυσική σας κατάσταση με δραστηριότητες όπως το κολύμπι, η πεζοπορία, η ποδηλασία και το τζόκινγκ.

  ΥΨΟΜΕΤΡΟ

  Το μεγιστο υψόμετρο που θα φτάσουμε είναι τα 5.500 μέτρα. Αυτό το ταξίδι στο Νεπάλ έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φροντίσουμε να έχετε τον κατάλληλο εγκλιματισμό πριν φτάσετε σε ψηλά υψόμετρα. Ανεβαίνοντας στα Ιμαλάια του Νεπάλ, είναι πιθανό να βιώσετε κάποια συμπτώματα του υψομέτρου. Φτάνοντας σε υψηλά υψόμετρα, αν και είναι συναρπαστικό, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
  Η ασθένεια του υψομέτρου είναι η επίδραση στην υγεία που εμφανίζεται όταν εκτίθεται σε χαμηλές ποσότητες οξυγόνου σε μεγάλο υψόμετρο. Τα πιο κοινά συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται μέσα σε λίγες και περιλαμβάνουν ναυτία, δύσπνοια, πονοκέφαλο και αδυναμία άσκησης. Σε περίπτωση που έχετε ένα από αυτά τα συμπτώματα, ενημερώστε άμεσα τα άτομα της ομάδας σας, τον οδηγό σας ή τον αχθοφόρο σας ότι δεν αισθάνεστε καλά. Οι οδηγοί είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν τα συμπτώματα και μπορούν να σας βοηθήσουν επί τόπου. Είναι πολυ πιθανό να αναγκαστείτε να κατεβείτε σε χαμηλότερο υψόμετρο για τον καλυτερο εγκλιματισμό του σώματος σας.

  Συνιστουμε ανεπιφύλακτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με το ταξίδι και την ικανότητά σας να ταξιδεύετε σε υψόμετρο. Εάν παίρνετε οποιοδήποτε συνταγογραφούμενο φάρμακο, συνιστάται επίσης να έχετε μαζί σας επιπλέον καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το αντίστοιχο στο Νεπάλ. Μιλήστε με το γιατρό σας για τυχόν εμβόλια απαραίτητα για το ταξίδι σας στο εξωτερικό και βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι σχετικά με τα εμβόλια ρουτίνας σας.

 • ΔΙΑΜΟΝΗ

  Η διαμονή στο Κατμαντού και στο χωρίο οπου θα ξεκινησουμε το rafting θα ειναι σε ξενοδοχείο 3 αστέρων. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στη γειτονια Thamel. Τα δωμάτια θα είναι είτε διπλά (διπλό κρεββάτι ή δύο μονά) είτε μπορεί να είναι ατομικά (με επιπλέον κόστος οπου αναγράφεται αναλυτικά στις Τιμές).

  H διαμονή στο βουνό, κατα την διαρκεια της πεζοπορίας, θα ειναι σε άνετα καταλύματα που προσφέρουν διπλά ή μονά δωμάτια.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Tαξίδι στο Νεπάλ

€ 1650

/τιμή ανά άτομο

Δήλωσε συμμετοχή: